Valikko Sulje

Tietoa Heikki Heikinpoika Torpan (s. 1724, k. 1794) jälkeläisistä

Hendric (Heikki) Heikinpoika Torpalla oli hänen toisesta avioliitosta Margeta Matintytär o.s. Kuorikosken kanssa yhteensä 15 lasta, mutta kuolema kävi heidän talossa usein ja vain kaksi lasta Anders ja Daniel varttuivat aikuisiksi.

Anders (Antti) ja Daniel (Taneli) menivät aikanaan naimisiin ja heistä jatkuu Torppa -suvun ne sukuhaarat, jotka ovat pääasiassa asuneet ja asuvat edelleen Torpan kantatilan maalla Vetelin Torpankankaalla. Anders oli Antti Kustaa Torpan isänisänisä.

Hendric Heikinpoika Torppa oli perinyt isältään 1700-luvun alussa kahtia jaetun Torpan kantatilan puolikkaan ns. ”Vanhan Torpan”. Kun tilojen lohkominen tuli 1700 vuosisadan lopulla tavaksi, niin usein isän kuoleman jälkeen talon keskenään jakaneet veljekset jäivät asumaan kotitilan pihapiiriin. Sinne he rakensivat omat asuin- ja talousrakennukset. Torpan vanha kantatila koki myös tämän aikakauden muutoksen. Anders Heikinpoika rakensi kotitilansa pihapiiriin ”Antintuvan” ja Daniel Heikinpoika jäi asumaan ”Vanhaan Torppaan”.

Kalevi Torpan laatima selvitys Andersin ja Danielin jälkeläisistä löytyy oheisen linkin kautta.

Heikki Heikinpoika Torpan jälkeläiset